Djeca u začaranom krugu: Za tri mjeseca evidentirano 45 slučajeva maloljetničkog kriminala

Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS pokazuju da su u prvom kvartalu ove godine maloljetnici izvršili 36 krivičnih djela

08.05.2023. 11:19
  • Podijeli:
skolarci-644abe9c22f6f.webp Foto: UNA

Da stupce crne hronike gotovo svakodnevno ispunjavaju i vijesti o maloljetnim delinkventima svjedoče podaci policije prema kojima je za tri mjeseca ove godine u Republici Srpskoj 45 maloljetnika počinila neko krivično djelo, što je za 12 više u odnosu na isti period prošle godine.

Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS pokazuju da su u prvom kvartalu ove godine maloljetnici izvršili 36 krivičnih djela, od čega je 35 opšteg kriminaliteta, dok se jedno odnosi na zloupotrebu opojnih droga.

"U prva tri mjeseca prošle godine 33 maloljetnika su izvršila 25 krivičnih djela. Od ukupnog broja krivičnih djela, koja su počinili maloljetnici, 24 su opšteg kriminaliteta, dok se jedno odnosilo na zloupotrebu opojnih droga", pokazali su podaci MUP-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()