Dan žalosti u Brčkom zbog zločina u Gradačcu

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži "Instagram"

14.08.2023. 09:35
  • Podijeli:
gradačac ap photo via tanjug (2)-64d6679204bf6.webp Foto: AP via Tanjug

U Brčkom je proglašen Dan žalosti zbog zločina u Gradačcu, gdje je Nermin Sulejmanović ubio troje ljudi, više osoba ranio, a potom izvršio samoubistvo.

Dan žalosti proglašen je u skladu sa odlukom gradonačelnika Brčkog Zijada Nišića, saopšteno je iz Vlade distrikta.

Na zgradama i institucijama Brčko distrikta obavezno je istaći zastave na pola koplja, a medijske kuće na području Brčko distrikta i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su prilagoditi programske sadržaje Danu žalosti.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži "Instagram".

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu.

Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()