Budimir najavio izradu aplikacije koja će kontrolisati djecu na internetu

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj RS krenulo u izdradu softverskog alata

11.05.2023. 16:13
  • Podijeli:
Telefon_poslovni čovek_biznismen_Foto Pixabay-63bc1effa391d.webp Foto: Pixabay

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske krenulo je u izradu softverskog alata za kontrolu i zabranu sadržaja na internetu.

Talas panike kod roditelja zavladao je nakon tragedije u Beogradu, a najveći strah je od onoga što najmanje poznaju, a to su granice "surfanja" djece na internetu.

"Mi smo razgovarali sa ljudima iz IKT privrede i krenućemo u izradu aplikacije, koja će pružiti ljudima mogućnost da kontrolišu sadržaj koji djeca prate na internetu i da zabranimo određene sadržaje koji mogu biti štetni za djecu i to ćemo raditi sa drugim relevantnim ministarstvima. Cilj je da pokušamo koliko je god moguće zaštiti našu djecu. Međutim, temeljno je pitanje kako da zaštitimo porodicu i tradicionalne vrijednosti", izjavio je ministar za naučno-tehnološki razvoj RS Željko Budimir.

Iz Ministarstva porodice još se nisu oglasili.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()