Potpisan ugovor: BiH će uskoro biti pokrivena digitalnim signalom

Kako je saopšteno iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH, vrijednost Ugovora je 25,8 miliona KM bez PDV-a

03.01.2024. 15:33
  • Podijeli:
Televizija_signal_foto_Pixabay-1667997894008.webp Foto: Pixabay

Bosna i Hercegovina u buduće neće biti jedina zemlja u Evropi koja nije pokrivena digitalnim signalom jer je konačno potpisan Ugovor za nabavku opreme za digitalni prenos i emitovanje javnih servisa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH, vrijednost Ugovora je 25,8 miliona KM bez PDV-a.

"Nakon 18 godina, kada je Bosna i Hercegovina potpisivanjem Ženevskog sporazuma preuzela obavezu da do juna 2015. godine ugasi analogni televizijski signal, potpisivanjem današnjeg Ugovora ispunjeni su svi uslovi za isto", navodi se u saopštenju.

Inače, Ugovor je u ime Ministarstva komunikacija i transporta BiH potpisao ministar Edin Forto, dok je u ime Konzorcija koji čine kompanija Sirius 2010 Banja Luka, kao nosilac Konzorcija, te Odašiljači i veze Zagreb, kao član Konzorcija, potpisao direktor kompanije Sirius 2010 Banja Luka Momčilo Đukić.

Proces digitalizacije TV signala u BiH započeo je u maju 2006. godine, dok je tek krajem marta 2014. godine potpisan prvi sporazum o digitalizaciji TV signala na prostoru Sarajeva, Banjaluke i Mostara u okviru Multipleksa A.

"Sarajevo, Mostar i Banjaluka su tri od ukupno devet digitalnih regija", stoji u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()