Biblioteka NSRS bogatija je za 400 novih knjiga

Knjige su iz istoriografije, književnosti, sociologije, filosofije, ali i arhitekture i saobraćaja...

22.03.2023. 11:37
  • Podijeli:
NSRS_knjige_donacija_foto_UNA-641ada4dd8a1f.webp Foto: UNA

Biblioteka Narodne skupštine Republike Srpske bogatija je za 400 novih naslova knjiga koje predstavljaju gest Arhiva Vojvodine.

Dio knjiga je iz privatne zbirke dr Nebojše Kuzmanovića, direktora Arhiva Vojvodine a drugi dio iz Arhiva Vojvodine.

Predsjednik Narodne skupštine uručio je direktoru Arhiva uručila povelju zahvalnosti za ovaj gest i poručio da saradnja ove dvije institucije neće stati, nego će se još više nastaviti.

"Ovo je kulturni događaj koji predstavlja neku vrstu diplomatije, a svi smo mi diplomate i predstavnici svoje države kada je reprezentujemo. Nema ljepšeg osjećaja od darivanja", poručio je Nebojša Kuzmanović direktor Arhiva Vojvodine nakon današnje posjete Narodne skupštine Srpske.

Dodao je da da su knjige iz istoriografije, književnosti, sociologije, filosofije, ali i arhitekture i saobraćaja.

"To su te neke moje knjige koje sam skupljao i to govorim ne zbog svoje gordosti nego zbog paradigme i pouke i poziva drugim ljudima da daruju jedni drugima nešto", istakao je Kuzmanović.

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić ovom prilikom kazao je da isti gest su učinili u Skupštini Srbije prije nepunih desetak dana.

"Tako da Skupština Republike Srpske prati Skupštinu Srbije po tom pitanju ali naša biblioteka je mala, ona je u začeću ali imamo namjeru da napravimo ozbiljnu i veliku biblioteku dostojnu Narodne skupštine Republike Srpske", poručio je.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()