BH Telecom upozorio na lažnu nagradnu igru na internetu: Nipošto ne unosite lične podatke

Apelovali su na korisnike da ne posjećuju sumnjive linkove

05.02.2024. 20:25
  • Podijeli:
BH Telecom-650c6acdafdb8.webp Foto: BH Telecom

BH Telecom je upozorio korisnike svojih usluga na lažnu nagradnu igru na internetu.

Kako su saopćili, upozoravaju na pokušaj prevare porukom preko internetske stranice circuit***.com i preko Facebooka, a gdje se navodno nudi 888 KM onima koji preuzmu aplikaciju i odigraju igru. Naveli su da je ovo jasan pokušaj phishinga, tj. pokušaja da se dođe do ličnih podataka.

"Molimo vas da budete oprezni i da ne slijedite uputstva lažne nagradne igre. Nipošto ne unosite nikakve lične podatke, jer to može dovesti do narušavanja vaše privatnosti ili čak zaraze vašeg uređaja malwareom", poručili su.

Apelovali su na korisnike da ne posjećuju sumnjive linkove, ne dijele lične podatke i ne preuzimaju aplikacije iz neprovjerenih izvora. Za sva dodatna pitanja moguće je kontaktirati BH Telecom preko zvaničnih kanala komunikacije BH Telecoma, kao i putem profila ove kompanije na društvenim mrežama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()