Benjamina Karić: Planiramo osvijetliti tmurni RTV dom, nastavlja se rekonstukcija sarajevskih fasada

Najavila je i rekonstrukciju tri sarajevska vrtića Sarajevu

26.12.2023. 12:59
  • Podijeli:
novogodišnji_gradonaćelnica_sarajevo 1-658ab766493c2.webp Foto: Una

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić održala je novogodišnju press - konferenciju na kojoj se osvrnula na glavne projekte koje je Grad Sarajevo uradio u godini na izmaku, te je najavila neke nove za 2024. godinu.

Kako je istaknula Karić, 2023. posebna pažnja poklonjena je rekonstrukciji fasada u Sarajevu, a s projektom Grad Sarajevo će nastaviti i u novoj godini. Prema njenim riječima, u narednoj godini bit će rekonstruisana Gospođicina kuća u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 1, nekadašnji JAT-ov neboder, fasade u Radićevoj, Jadranskoj, Mula Mustafa Bašeskije...

"Ukoliko nam sredstva budu dozvoljavala, moja zamisao je da rekonstruišemo sve fasade u četiri gradske općine jer bi tada postigli puni efekat i naš grad bi zablistao. Ponosna sam što smo ove godine uspjeli nakon poteškoća podići spomenik Tvrtku I Kotromantiću 30. avgusta, prekoputa Predsjedništva, ondje gdje mu je mjesto i gdje će i ostati",  poručila je Karić.

Najavila je i rekonstrukciju tri sarajevska vrtića Sarajevu.

"Za dva vrtića smo dobili sve potrebne saglasnosti. Riječ je o vrtiću Agan Bostandžić u Starom Gradu. Iznos ove rekonstrukcije je milion i 800 hiljada KM. Drugi vrtić je Kolibri u Novom Sarajevu u iznosu od dva miliona 800 KM",  kazala je gradonačelnica Karić.

Kazala je i da joj je žao što RTV dom u Općini Novi Grad "izgleda onako sivo i tmurno tako da i tu želimo donijeti promjenu".

"Odluičili smo osvijetliti RTV dom i tome ćemo se posvetiti naredne godine",  - kazala je, između ostalog, Karić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()