Banjaluka pokreće humanitarnu akciju za narod Turske i Sirije

Odjeća i hrana nisu potrebni

14.02.2023. 14:28
  • Podijeli:
Zemljotres Sirija2_Anadolija-63e642f5dd89f.webp Foto: Anadolija

Predstavnici grada Banjaluka danas su se sastali sa predstavnicima Fondacije "Udružene žene" i gradskog Crvenog krsta, a tema je bila predstavljanje akcije „Banja Luka je prijatelj“ u okviru koje će biti organizovano prikupljanje pomoći za Tursku i Siriju, koje su prije nekoliko dana pogođene razornim zemljotresom.

Nakon današnjeg sastanka održanog u prostorijama Gradske uprave je poručeno da se pomoć može dostaviti u periodu od 16. februara do 2. marta u prostorije Vatrogasnog doma - Centar (Hvarska bb).

Savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo kaže da ovom kampanjom Banjaluka šalje pozitivnu poruku.

"Tokom ove akcije mi ćemo prikupljati deke, higijenske pakete “od žene za ženu”, cerade, vreće za spavanje, stolice i ležaje na rasklapanje, te električne grijalice", rekla je Šukalo te pozvala građane i privredne subjekte da se pridruže akciji.

Gorica Ivić iz Fondacije “ Udružene žene” Banjaluka naglasila je da je ženska solidarnost vrlo važna, a pogotovo u kriznim situacijama kao što je ova.

"Zbog toga pozivamo sve sugrađanke ako su u mogućnosti da ženama iz Turske i Sirije sa posebnom pažnjom pripreme pakete i da razmišljaju šta bi njima u tom trenutku bilo najvažnije", kazala je ona.

Naglasila je da bi bilo dobro da paketi budu napravljeni od kutija za cipele, kako se u transportu ne bi raspadali.

Sekretar Crvenog krsta Željkica Ilić kaže da je njihova osnovna misija se ublaži ljudska patnja, bilo kada i bilo gdje.

"Svakog radnog dana u periodu od 14 do 18 časova naši volonteri će dežurati u prostorijama Vatrogasnog doma i primati doniranu robu", rekla je Ilićeva.

Naglasila je da odjeća nije potrebna, kao ni hrana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()