Alžirac i Rus protjerani iz BiH zbog povezanosti s terorizmom

Prije protjerivanja ova dvojica stranih državljana bila su smještena pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu

20.07.2023. 12:30
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_FBiH_foto_Armin Durgut_PIXSELL-645b57060ca89.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u saradnji sa drugim nadležnim agencijama u prethodnom periodu su sprovodili sve neophodne planske operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska sigurnosno interesantnih osoba - stranih državljana, za koje postoje raspoložive informacije o povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom.  

S tim u vezi, inspektor za strance pronašao je na području Sarajeva državljanina Alžira inicijala S. B. alijas A. B. i državljanina Rusije inicijala A. G.

Prije protjerivanja ova dvojica stranih državljana bila su smještena pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, iz razloga što su predstavljali prijetnju sigurnosnom sistemu BiH zbog povezanosti sa terorizmom, saopćila je Služba za poslove sa strancima.

- Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja i udaljili ova lica iz BiH, a Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim i davanje doprinosa zaštiti sigurnosnog sistema BiH - naveli su iz SPS-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()