Drugi dan foruma na Jahorini: Politika usporava mnogobrojne ekonomske procese

Jesmo li crna rupa zbog političkih predrasuda

15.05.2024. 19:53
  • Podijeli:

Drugi dan Jahorina ekonomskog foruma sa mnogobrojnim temama i panel diskusijama vezanim za Zapadni Balkan.

Kada se sve sumira nažalost mnoge procese koči upravo bh. politika, što negativno utiče na ekonomiju.

Moramo stvari uzeti u svoje ruke kada su u pitanju evrointegracije zaključak je panela Jedan region jedno tržište.

"Evrointegracije su proces koji će trajati, šta ćemo u međuvremenu? Moramo na kraju dana platiti račune, jesti živeti i tako dalje. I da uđemo u EU jedna od prvih obaveza će biti međusobno integrisanje, što bi mi čekali jednog dana da nam neko sa strane i da nam objasni kako se treba integrisati", rekao je Trajan Angeloski, predsjednik Saveza privrednih komora Sjeverne Makedonije.

Evrointegracije su proces koji će trajati, šta ćemo u međuvremenu? Moramo na kraju dana platiti račune, jesti živeti i tako dalje. I da uđemo u EU jedna od prvih obaveza će biti međusobno integrisanje, što bi mi čekali jednog dana da nam neko sa strane i da nam objasni kako se treba integrisati.

"Jedna od dobrih ideja jeste i ideja Otvoreni Balkan koja daje rezultate. 30 posto je povećan spoljnotrgovinski promet među zemljama koje su potpisnice Otvorenog Balkana. Bosna i Hercegovina ostaje crna rupa samo zbog političkih predrasuda", naveo je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()