Đokić i drugi osuđeni na ukupno 12 godina za zločine u Janji

Određene i mjere zabrane oduzimanje putnih isprava, zabrana prelaska granice s ličnim kartama, te javljanje u nadležnu policijsku stanicu svako 15 dana.

08.06.2023. 12:00
  • Podijeli:
sud-bih-bomba-una-4--6410a6b59009b.webp Foto: UNA

Za zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionalnosti u Janji u periodu od 1992. do 1994. godine u prvostepenoj presudi osuđeni su Milan Đokić 3 godine, Branislav Trišić 3 godine, Zoran Tanasić 2 godine, ŽaRko Milanović 2 godine i Mladen Krajišnik 2 godine.

Oni se terete za brutalno premlaćivanje civila bošnjačke nacionalnosti u pokušaju da saznaju ko od Bošnjaka u Janji posjeduje oružje.

Također, njima su određene mjere zabrane oduzimanje putnih isprava, zabrana prelaska granice s ličnim kartama, te javljanje u nadležnu policijsku stanicu svako 15 dana.

Kada je riječ o dijelu optužnice koji se odnosi na zločine protiv čovječnosti, svi optuženi su oslobođeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()