Razbojništvo u Kaknju: Nožem napadnut sveštenik, ukradeno zlato i novac

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć izvršio napad u župnoj kući

03.09.2023. 11:44
  • Podijeli:
policija Lukavac MUP TK foto UNA-648b30686a032.webp Foto: Una

U župi svetog Petra i Pavla u Kaknju sinoć se odvijala prava drama. Naime, maskirani razbojnik upao je u prostorije župne kuće, vezao velečasnog Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

Portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek potvrdio je da policija traga za osobom koja je izvršila razbojništvo u župnoj kući.

– U 21.05  Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je krivično djelo razbojništva počinjenog na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u ulici Mehmeda Skopljaka kojom prilikom je od strane jedne osobe uz prijetnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit.  Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona. U toku je činjenje istražnih radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se djelo dogodilo – kazao je portparol Fišek.

Župnik Žarko Vujica za pojedine medije je potvrdio da je još u šoku, te da mu je razbojnik zaprijetio nožem koji mu je stavio pod vrat, piše Avaz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()