Zbog nepropisnog parkiranja: Banjalučanin optužen da je udario policajca i prijetio mu "J**** li ti majku izbjegličku"

On je inače od ranije poznat istražnim organima u Banjoj Luci po brojnim krivičnim djelima

23.01.2024. 14:15
  • Podijeli:
policija republike srpske mup republike srpske-6537969e35335.webp Foto: MUP Republike Srpske

Banjalučanin Jelenko Kopranović (51) zvani Sjenica optužen je zbog napada na policajca kojeg je udario i prijetio mu prije mjesec dana u Banjoj Luci. Povod za napad je bilo uklanjanje Kopranovićevog vozila koje je bilo nepropisno parkirano.

U optužnici, koju je u ekspresnom roku podiglo Okružno javno tužilaštvo, navodi se da se Kopranoviću na teret stavlja krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

On je inače od ranije poznat istražnim organima u Banjoj Luci po brojnim krivičnim djelima.

Sporni događaj desio se 24. decembra prošle godine oko dva sata poslije ponoći. Policajac D.R. je došao na kritično mjesto po službenoj dužnosti, a povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području.

"Kada je oštećeni zajedno sa drugim policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, preduzimao radnje iz svoje nadležnosti radi uklanjanja nepropisno parkiranog vozila marke "BMW" stranih registarskih oznaka, koje koristi Kopranović, osumnjičeni je izašao iz ugostiteljskog objekta", istaknuto je u optužnici.

Dodaje se da je prvo došlo do kraće rasprave sa policajcima i odbijanja da postupi po naređenjima, nakon čega je policajac D. R. naredio da se Kopranović uhapsi, da bi ga ovaj potom šakom u glavu.

Policajac je zadobio oguljotinu i krvarenje iz nosa, te otok donje usne.

"Potom mu je uputio i prijetnju: "J**** li ti majku i djecu izbjegličku, zapamtićeš me", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je kod oštećenog policajca to izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za vlastiti, kao i živote članova porodice.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()