Zatražen pritvor za maloljetnika koji je u školi izbo vršnjaka

Maloljetnik se tereti za pokušaj ubistva jednog učenika i nanošenje lakše povrede drugom učeniku

30.05.2024. 15:21
  • Podijeli:
škola Behaudin Selmanović_foto_UNA-6655ecbfb851b.webp Foto: UNA

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je sudiji za maloljetnike Općinkog sudu Sarajevo, prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora učeniku devetog razreda Osnovne škole "Behaudin Selmanović" u Briješću, a koji je nožem izbo vršnjaka, potvrdila je za portal „Avaza“ Azra Bavčić portparol Tužilaštva KS.

Prema njenim riječima pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Maloljetnik se tereti za pokušaj ubistva jednog učenika i nanošenje lakše povrede drugom učeniku.

Podsjećamo, "Avaz" je otkrio detalje incidenta koji je šokirao i uposlenike i ostale učenike ove škole. Naime, mladić koji je izvršio napad na vršnjake odličan je učenik.

Međutim, još nikome nije jasno zašto se odlučio napasti kolege i šta je tome prethodilo.

Saznajemo da je nož kojem je izbo vršnjake, jednog ciljano, a drugog, koji je pokušao zaštiti kolegu, kupio, što je potvrdio i njegov otac. Tačnije, otac je u izjavi tužiocu kazao da nož nije iznesen iz kuće.

Incident se desio tokom odmora, a do tada je ovaj 15-godišnjak bio miran i ništa nije upućivalo na to da će napasti kolege.

Prema informacijama "Avaza" , krvoproliće je spriječila pedagogica škole, koje je kada je vidjela šta se dešava, odgurnula dječaka i oduzela mu nož. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()