Zaboravljeni slučaj: Otac i sin uhapšeni zbog silovanja i ubistva žene

U vrijeme nestanka 2014. godine žrtva Svjetlana Andrić je imala zakazan abortus, ali se u klinici nije pojavila, a tri godine kasnije pronađeni su njeni posmrtni ostaci

21.07.2023. 10:38
  • Podijeli:
traka uvidjaj-641daded31f32.webp Foto: UNA

U akciji "Kula" policija je uhapsila oca i sina D.Z. i S.Z. koji se dovode u vezu sa ubistvom i silovanjem Svjetlane Andrić čiji su posmrtni ostaci 2017. godine pronađeni u napuštenoj kući u selu Obješenik kod Gacka.

U MUP-u Republike Srpske navode da su akciju sproveli Uprava kriminalističke policije i PU Trebinje.

"Akcija "Kula" usmjerena je na rasvjetljavanje smrti žene, čije je tijelo pronađeno 2017. godine u selu Obješenik, opština Gacko. U okviru ove akcije uhapšeni su D.Z. i S.Z. koji će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teško ubistvo i silovanje biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Trebinju", saopštio je MUP RS.

Kako saznaje UNA Svjetlana Andrić (1976) je nestala 2014. godine u Nevesinju. Njeno tijelo je tri godine kasnije u devastiranoj kući pronašao vlasnik objekta, koji inače živi i radi u Beogradu. Tijelo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja, što je dodatno otežavalo cijeli slučaj.

Istraga je godinama tapkala u mjestu, sve dok nedavno slučaj nisu preuzeli inspektori UKP-a, koji su došli do saznanja da se radi o ubistvu.

"Utvrđeno je da je ona bila u emotivnoj vezi sa jednim od uhapšenih, te da je u vrijeme nestanka bila u drugom stanju. Ispostavilo se da je baš u to vrijeme imala je zakazan abortus. Međutim, u klinici se nikada nije pojavila i tada joj se izgubio svaki trag. Istražiocima je upravo to bilo sumnjivo i radeći na slučaju došli su do dokaza da je Svjetlana silovana i ubijena, a sumnja se da iza svega stoje D.Z. i S.Z.", tvrdi izvor blizak istrazi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()