Za smrt prijatelja osuđen na tri godine zatvora

Stefan Vidović pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov prijatelj Marko Ivekić - Stojanović

02.01.2023. 11:49
  • Podijeli:
Saobracajka Marko Ivekic Stojanovic Jakupovci-63b2b622ea790.webp Foto: Glas Srpske

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je prvostepenu presudu Stefanu Vidoviću (24) iz Banjaluke i pravosnažno ga osudio na tri godine zatvora jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov blizak prijatelj Marko Ivekić - Stojanović (23).

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud odbio žalbe tužilaštva i odbrane.

"Žalbe okružnog javnog tužioca i branioca Stefana Vidovića odbijene su kao neosnovane, te je potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Banjaluci", navode u Vrhovnom sudu RS.

Bili na proslavi Pravoslavne nove godine

Osim zatvorske kazne Vidoviću je izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od dvije godine, koja će se primjenjivati nakon što "odleži" zatvorsku kaznu.

Tragična saobraćajana nesreća dogodila se 14. januara 2019. godine oko 2.50 časova u Jakupovcima kod Laktaša. Kobne noći mladići su bili na proslavi Nove godine po julijanskom kalendaru kod prijatelja u Laktašima. Tokom noći su sjeli u automobil "peugeot 406" i krenuli ka Banjaluci.

Vozio pijan nedozvoljenom brzinom od 90,6 km/h

U presudi se navodi da je Vidović bio pod dejstvom alkohola i vozio je nedozvoljenom brzinom od 90,6 km/h. U jednom trenutku je izgubio kontrolu nad vozilo, sletio s puta i desnom bočnom stranom udario u stub ulične rasvjete u Omladinskoj ulici u Jakupovcima kod Laktaša. Od zadobijenih povred Marko Ivekić - Stojanović je na mjestu ostao mrtav.

Tokom suđenja svjedoci su pričali da su mladići tu noć trebali ostati na spavanju u Laktašima, ali su naveče odlučili da idu ka Banjaluci. Jedan od svjedoka je naveo da je Marko od prijatelja tražio ključeve od auta, navodeći da će Stefan voziti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()