Vozač "zakucao" alkotest na 4,65 g/kg

PU Banjaluka preko vikenda iz saobraćaja isključila 124 vozača, od čega je 12 naduvalo preko 1,51 g/kg

17.10.2022. 12:59
  • Podijeli:
alko-test-ilustracija.jpg

Na području PU Banjaluka minulog vikenda iz saobraćaja su isključena 124 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a među njima se našao i vozač koji je alkotest "zakucao" na 4,65 g/kg!

Kako nezvanično saznaje UNA radi se o 27-godišnjaku iz Banjaluke. Njega je patrola zaustavila juče usred dana u 12.45 časova u ulici Braće Podgornika u Banjaluci. Nakon što je naduvao 4,65 vozač je uhapšen i zadržan do otrežnjenja.

U PU Banjaluka navode da su pojačane kontrole sprovedene 15. i 16. oktobra na području Banjaluke, Prnjavora, Kotor Varoša i Kneževa.

"Policijski službenici su kontrolisali 389 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 124 su sankcionisana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Kod 12 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg, a kod jednog vozača iz Banjaluke utvrđeno je 4,65 g/kg alkohola u organizmu", saopštila je PU Banjaluka.

Dodaju da je 17 vozača uhapšeno zbog alkoholisanosti, dok su 22 vozača kažnjena za ostale prekršaje.

"PU Banjačuka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju", navode u policiji.

Podsjetimo, prošle nedjelje na području PU Gradiška uhapšena je žena koja je tokom kontrole "naduvala" 5,19 g/kg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()