Višestruki provalnik uhapšen zbog tri krađe

Ranko Cvišić uhapšen zbog sumnje da je ukrao 1.500 KM iz roštiljine, 550 iz kladionice i 100 iz apartamana

15.12.2022. 14:22
  • Podijeli:
provalnik foto Pixabay-6396f8a5d7912.webp Foto: Pixabay

Ranko Cvišić (38), višestruki prestupnik iz Banjaluke, uhapšen je zbog sumnje da je juče provalio u roštiljnicu u naselju Obilićevo odakle je ukrao oko 1.500 KM, a osumnjičen za još dvije krađe.
U PU Banjaluka navode da je policiji 14. decembra prijavljeno da je izvršena provala u roštiljnicu iz koje je ukradeno 1.500 KM.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, kao i krivičnog djela drska krađa, koja je izvršen 10. novembra u sportskoj kladionici u Banjaluci (kada je ukradeno 550 KM), može dovesti R.C. koji je pronađen i uhapšen", rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Ona kaže da R.C. na teret stavlja i da je 3. decembra počinio tešku krađu tako što je kroz prozor ušao u studio apartman u Banjaluci, gdje je u jednoj od soba pronašao i ukrao novčanik sa dokumentima i novcem u iznosu od 100 KM.

"Tokom kriminalističke obrade kod R.C. su pronađeni i uz potvrdu oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", rekla je Stojanović.

Dodaje da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Cvišić je odranije poznat istražnim organima kao osoba sklona imovinskim deliktima, ali zloupotrebi narkotika. Međutim, na "policijskom radaru" ga nije bilo više od 10 godina, da bi se iznenada ponovo pojavio. Ranije je hapšen zbog serije provala i krađa.

Svojevremeno je zatečen u provali u magacin firme "MG Mind", a protiv njega su podnijete prijave zbog obijanja automobila, razbijanja izloga i krađe računarske robe, obijanja "slot" mašina, kancelarija, a hapšen je iz zbog provale u Zavod za medicinu rada i sporta u ulici Zdrave Korde, odakle je ukrao više boca pića...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()