Veselo! Od falsifikovanja do krađe šume

Na području Kantona zabilježeno je šest prekršaja po javnom redu i miru.

12.02.2024. 14:21
  • Podijeli:
ogrevno drvo, drva, grejanje, loženje - shutterstock-65acfe8daf231.webp Foto: Shutterstock

U posljednjih sedam dana na području Livanjskog kantona dogodilo se devet krivičnih djela, od čega je u Drvaru zabilježena šumska krađa i posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Od 5. do 12. februara na području Livanjskog kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, od toga jedna sa povrijeđenom osobom i 17 sa manjom materijalnom štetom, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.

U Livnu su se dogodile četiri, Tomislavgradu 12 i Drvaru dvije saobraćajne nezgode.

U oblasti kriminaliteta zabilježeno je devet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to teška krađa u Livnu, krađa u Tomislavgradu i Bosanskom Grahovu, nasilje u porodici u Livnu i Kupresu, oštećenje tuđe stvari u Livnu i Glamoču, posebni slučajevi krivotvorenja isprava i šumska krađa u Drvaru, navedeno je iz MUP-a.

Na području Kantona zabilježeno je šest prekršaja po javnom redu i miru. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()