Velika akcija MUP-a RS: Uhapšeno 10 osoba širom BiH zbog prodaje droge

Organizovana grupa

11.06.2024. 12:34
  • Podijeli:
policija republike srpske mup srpske-6536769da9bcf.webp Foto: MUP Republike Srpske

Pripadnici MUP-a Republike Srpske danas sprovode akciju "Roleks", u okviru koje je do sada uhapšeno 10 osoba koje se sumnjiče za prodaju droge.
Akcija se, kako je saopšteno, izvodi na osnovu razmjene operativnih informacija sa EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja osoba koje su zajedno od kraja 2019. do početka 2021. godine, kao organizovana kriminalna grupa, prometovali drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

"Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banje Luke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. Na širem području BiH uhapšeno je deset osoba nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada", ističu iz MUP-a RS.

Akciju izvodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku kolega iz Jedinice žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice te policijskih uprava Banja Luka, Trebinje i Foča, a u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()