US: Saslušanje Novitovića zloupotreba pravosuđa u političke svrhe

Milorad Dodik smatra da je ispitivanje Novitovića miješanje u izborni proces

26.09.2022. 16:29
  • Podijeli:
privodjenje Republicko tuzilastvo 2-1664202768937.webp Foto: UNA

Ujedinjena Srpska saopštila je da poziv Republičkog javnog tužilaštva na saslušanje vršioca dužnosti direktora Civilne zaštite Republike Srpske Milana Novitovića nekoliko dana pred izbore predstavlja pokušaj da se smanji rejting te stranke, kao i da će ubrzo predstaviti svoja saznanja o svemu tome.

Iz Ujedinjene Srpske su naveli da članovi ove stranke i građani znaju da takvi postupci nemaju veze sa pravdom i pravom već da je u pitanju "zloupotreba pravosuđa u političke svrhe".

U saopštenju se dodaje da će ubrzo razotkriti i javno predstaviti svoja saznanja bez obzira ko stoji iza svega toga, "domaći autori koji se plaše uspjeha Ujedinjene Srpske ili strani faktori koji pokušavaju da razjedine koalicione partnere i tako utiču na rezultate izbora".

Na taj način se, navode iz Ujedinjene Srpske, "pokušavaju oslabiti ili uništiti institucije vitalne i neophodne za funkcionisanje društva i Republike Srpske, posebno u vanrednim situacijama".

Dodik: Lični obračun tužioca

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je ispitivanje Novitovića u Banjaluci potpuno nepotrebno i da je to miješanje u izborni proces.

"Ono što znam je da se nešto pripisuje u vezi sa zapošljavanjem bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo. To je nešto što je u sferi ličnog obračuna tužioca i njihove prepotencije u tom pogledu", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Dodik smatra da ovo pogotovo nije trebalo da se učini u vremenu pred izbore, da je isključivo motivisano s ciljem da napravi pometnju među ljudima, napomenuvši da Novitović nije neko ko nije dostupan.

"Očigledno da to što oni inkriminišu Novitovića ne može logički biti održano na neki drugi način", rekao je Dodik. Ali, dodao je, oni su odlučili da se ovako direktno umiješaju u izborni proces.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()