Uhvaćen sa rezervoarom punim spida i MDMA: Bh. državljanin optužen za međunarodni šverc narkotika

Navedena opojna droga na ilegalnom narko-tržištu dostiže vrijednost od više desetaka hiljada KM

28.10.2022. 11:25
  • Podijeli:
tužilaštvo_bih_anadolija 1.jpg Foto: Anadolija

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Davuda Šabića, rođenog 1995. u SR Njemačkoj, državljanina BiH, zbog međunarodnog prometa opojnih droga.

On se tereti da je u februaru 2022., u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršio neovlaštenu nabavku i međunarodni promet opojnih droga amfetamin u količini od 15,78 kg i 512 tableta metilendioksimetamfetamin ecstasy (MDMA) sa područja zemalja EU na područje Bosne i Hercegovine.

Navedena opojna droga na ilegalnom narko-tržištu dostiže vrijednost od više desetaka hiljada KM.​

Optuženi je opojnu drogu zapakovanu u PVC vreće, sakrio u rezervoar goriva u automobilu kojim je upravljao, a pronađenu drogu su nakon izvršenog pretresa oduzeli pripadnici Federalne uprave policije.

On se tereti da je u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi izvršio neovlašten međunarodni prenos, prevoz, držanje i izvoz supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()