Uhapšen nasilnik iz Zenice: Napao dvije žene na ulici usred bijela dana, nanio im povrede

Policija je izvršila uviđaj, a dežutni tužilac Tužilaštva ZDK je obaviješten te je ovo djelo kvalifikovano kao “Nasilničko ponašanje”

03.04.2024. 16:30
  • Podijeli:
police-policija-lisice-hapsenje-uhicenje-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Policijske službenici MUP-a ZDK uhapsili su su ponedjeljak muškarca M.A. (1981) koji se tereti da je istog dana u 12:40 sati u ulici Islambegovića put napa dvoje žene. Muškarac je uhapšen ubrzo nakon što je policija početa tragati za njim i uočila ga u blizini PS Centar.

“Na lice mjesta izvršenja fizičkog napada izašli su policijski službenici Policijske stanice Centar i Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, kao i osoblje Službe hitne medicinske pomoći Zenica. Utvrđeno je da su napadnute Dž.B., rođena 1963. godine iz Mostara i P.A., rođena 1985. godine iz Zenice, koje su vozilom hitne pomoći prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, te je konstatovano da su obje zadobile lakše tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Policija je izvršila uviđaj, a dežutni tužilac Tužilaštva ZDK je obaviješten te je ovo djelo kvalifikovano kao “Nasilničko ponašanje”.

Nakon što je ispitan u službenim prostorijama Policijske uprave I, M. A. je 2. aprila uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()