Učenici dvije srednje škole u Živinicama ponovo evakuirani zbog dojave o postavljenoj bombi

Policija poduzima sve neophodne mjere i radnje, među kojima je i kontradiverzioni pregled (KDZ) objekta

16.11.2023. 12:01
  • Podijeli:
policija-sbk-anadolija.jpg

U Mješovitoj srednjoj školi u Živinicama danas je ponovo uslijedila evakuacija učenika i osoblja zbog nove dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, odnosno bombi. Princip je isti – nepoznata osoba je na službeni e-mail te obrazovne ustanove uputila dojavu.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jutros u 10:45 sati je dobila prijavu u kojoj je navedeno da je nepoznata osoba uputila e-mail na adresu Mješovite srednje škole u Živinicama sa upozorenjem o postavljenoj eksplozivnoj napravi, odnosno bombi.

Kako je za Klix.ba precizirano iz kantonalne policije, njihovi službenici su upućeni na teren, a uslijedila je evakuacija učenika i zaposlenika škole. Pored Mješovite srednje škole u istoj zgradi se nalazi i Gimnazija zbog čega se vrši evakuacija i njihovih učenika te zaposlenika.

Policija poduzima sve neophodne mjere i radnje, među kojima je i kontradiverzioni pregled (KDZ) objekta.

Inače, u proteklih nekoliko dana učestale su dojave o postavljenim bombama u navedene dvije škole. Svi dosadašnji slučajevi dojave su vršeni putem e-maila, a u svakom od njih je bilo riječi o lažnoj uzbuni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()