U pucnjavi kod Karlovca jedan mrtav, jedan ranjen

Kako pišu hrvatski mediji, ubica je uhapšen

16.09.2022. 21:34
  • Podijeli:
radiomreznica_pucnjava.jpg Foto: Radio Mrežnica

Nešto prije 18:30 policija je zaprimila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u naselju Lemić Brdo u Karlovcu. Jedna osoba je ubijena, jedna je povrijeđena. Napadač je uhapšen, objavila je policija.

Neslužbeno se saznaje da je ubijena jedna osoba te da je počinitelj stariji muškarac, penzioner. Kako neslužbeno saznaje Radio Mrežnica, uhićen je oko 20:45.

On je večeras pucao iz puškomitraljeza i u svom sumanutom pohodu navodno je ubio jednog muškarca, a dvojicu teško ranio. Pristup Hitnoj pomoći bio je onemogućen jer počinitelj nije dozvoljavao pristup.

O svemu se oglasila policija.

"Danas nešto prije 18.30 sati policija je zaprimila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u naselju Lemić Brdo, grad Karlovac. Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna povrijeđena osoba. Policijski službenici postupanjem na terenu ubrzo su u mjestu Lemić Brdo pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem te je navedena osoba pod nadzorom policije. Na terenu ne postoji nikakva opasnost za građane i mještane navedenog naselja, prenosi Index.hr.

"Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica i nadopuna ove informacije", objavila je policija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()