U pijanom stanju: Muškarac u Livnu gostima i policiji prijetio nožem

Zatim je prebačen na Odjel neuropsihijatrije Županijske bolnice u Livnu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju

13.10.2023. 14:22
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_ArminDurgut_Pixsell-64f73682c9fe2.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Službenici PP Livno u četvrtak su u poslijepodnevnim satima primili dojavu da je u ugostiteljski objektu u "Ulici poginulih branitelja HVO" u Livnu ušla NN muška osoba u vidno alkoholisanom stanju s nožem u ruci te da pravi probleme.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici te su u ugostiteljskom objektu zatekli 42-godišnjeg S. P. iz Livna, koji se oglušio na sve zapovjedi policijskih službenika da s njima krene u PP Livno

U jednom trenutku S. P. je fizički nasrnuo na policijske službenike nakon čega je svladan te je prevezen u prostorije PP Livno.

Zatim je prebačen na Odjel neuropsihijatrije Županijske bolnice u Livnu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Takođe je alkotestiran te mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,05 g/kg.

Očevid na mjestu događaja obavili su službenici PU Livno, pri čemu je pronađen i izuzet kuhinjski nož.

O svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac, navode iz kantonalnog MUP-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()