U krvavom piru kod Gruda ubijen jedan od osnivača HDZ 1990

Ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić, dok su dvije osobe ranjene

04.08.2022. 11:46
  • Podijeli:
ubistvo-grude-pixsell-dejan-kapetanovic-02.jpg

Na krvavoj proslavi svetog Stjepana u župi Gorici-Sovići kod Gruba ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), pišu lokalni mediji.

Bušić je jedan od osnivača HDZ 1990 i bivši poslanik u Skupštini Zapadno-hercegovačkog kantona i vlasnik firme "Vebusch" koja se bavi veleprodajom igračaka.

Iako zvanične potvrde nema, nezvanične inforamcije ukazuju da je za zločin osumnjičen mještanin J.J. koji se tokom proslave zavadio sa Grizeljom.

Navodno je svemu kumovao alkohol. Došlo je do svađe u kojoj je Grizelj ošamario J.J. koji je potom otišao kući po automatsku pušku i onda se vratio i na otvorenom prostoru zapucao ka Grizelju i više osoba.

Kako piše "Hercegovina.info" napadača su uspjeli savladati mještani, a potom je uhapšen. Epilog krvavog pira bila su dvojica ubijenih i dvojica ranjenih.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za UNU je potvrđeno da su im oko tri sata ujutro dovezena dva muškarca sa prostrijelnim ranama.

"Dovezen je A.G. (25) koji je zadobio lakše tjelesne povrede i hospitalizovan je na Klinici za hirurgiju. Pacijent Ž.G. (73) je hospitalizovan na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. On je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život", navode u Uredu za odnose s javnošću SKB Mostar.

Iz Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona potvrdili su da je osumnjičeni uhapšen, ali njegov identitet nisu željeli da saopšte.

"Dana 4. 8. 2022. godine oko 2 sata u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude, prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a dvije su ranjene. O događaju je obaviještena policija, koja je izašla na mjesto događaja gdje su zajedno s dežurnim tužiocem obavili uviđaj i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja", navode u tužilaštvu ZHK.

Dodaju da je naložena obdukcija tijela ubijenih, a preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju procesuiranja počinioca krivičnih djela ubistvo i nedopušteno držanje oružja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()