U Kneževu muškarac naoružan automatskom puškom uznemirio svoju majku pa prijetio policajcima

Na licu mjesta izvršen uviđaj, tokom kojeg je pronađena i oduzeta automatska puška ”M70” sa okvirom i 30 metaka, te još dva okvira sa 42 metka, kao i dvije čaure od ispaljenih metaka.

13.05.2024. 12:37
  • Podijeli:
policija republike srpske mup srpske-6536769da9bcf.webp Foto: MUP Republike Srpske

Branislav B. (44) iz Kneževa uhapšen je juče nakon što je pijan izazvao pravu dramu kada je, naoružan automatskom puškom, uznemirio svoju majku, da bi potom pucao u dvorištu i prijetio ubistvom policajcima koji su došli u intervenciju.

Kako saznaje ATV Branislav B. je zbog nasilja u porodici već prolazio kroz policijske evidencije i nedavno mu je izrečena zaštitna mjera udaljenja iz porodičnog doma.

”Uprkos izrečenim mjerama osumnjičeni je juče došao pred kuću u kojoj boravi njegova majka i pokušavao je da uđe. Nakon toga je uzeo automatsku pušku i u dvorištu ispalio najmanje dva hica. Intervenisala je patrola policije, ali je osumnjičeni i u njih uperio cijev puške i prijetio da će ih pobiti”, navodi izvor ATV-a.

U PU Banjaluka navode da je B.B. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodčnoj zajednici, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

”Policija je juče oko 13.10 časova prijavljeno je nasilje u porodici, te da je B.B. pucao iz vatrenog oružja u dvorištu porodične kuće u Kneževu, nakon čega se putničkim vozilom udaljlio sa lica mjesta. U neposrednoj blizini lica mjesta, policijski službenici su se susreli sa B.B., koji je zasutavio vozilo, a potom prema policijskim službenicima koji su postupali po prijavi usmjerilo vatreno oružje – pušku i prijetio im”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da je na licu mjesta izvršen uviđaj, tokom kojeg je pronađena i oduzeta automatska puška ”M70” sa okvirom i 30 metaka, te još dva okvira sa 42 metka, kao i dvije čaure od ispaljenih metaka.

”Nakon hapšenja B.B. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,16 g/kg alkohola u organizmu. O svemu navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Kneževo, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, saopšteno je iz PU Banjaluka

Dodaju da protiv osumnjičeni biti podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Kotor Varoši, jer je počinio više saobraćajnih prekršaja. To se, kako saznajemo, odnosi na vožnju u pijanom stanju, kao i činjenicu da je upravljao vozilom koje nije registrovano, a na njemu su zatečene nepripadajuće registarske oznake.

”Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a lice B.B. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, saopštila je policija.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()