Tužiocu mjesec dana pritvora

Viši sud u Podgorici odredio jednomjesečni pritvor specijalnom tužiocu Saši Čađenović, osumnjičenom da je član "kavačkog klana"

11.12.2022. 16:23
  • Podijeli:
Sasa Cadjenovic_Anadolija-63932bfea54dd.webp Foto: Anadolija

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je pritvor do 30 dana specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Saši Čađenoviću koji se sumnjiči da je član "kavačkog klana".

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Čađenovića, kojeg terete da je sredinom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer

"Kao i prilikom saslušanja kod tužioca, Čađenović je i pred sudijom negirao izvršenje krivičnih djela", rekao je nakon saslušanja Čađenovićev advokat Lazar Aković novinarima.

Čađenović je uhapšen 9. decembra na radnom mjestu, a nakon što ga je saslušao tužilac Miloš Šoškić određeno mu je zadržavanje do 72 časa.

Njegov branilac Lazar Aković uložio je žalbu na rješenje o zadržavanju, ali je sudija za istrage odbio.
Specijalno državno tužilaštvo tereti Čađenovića da je od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije "kavački klan", te da je u četiri navrata zloupotrijebio službeni položaj.

Prilikom iznošenja odbrane Čađenović je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret.
Policija je pretresla stan i kancelarije koje koristi specijalni tužilac, ali tom prilikom nije pronađeno ništa sporno.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()