Tužilaštvo predložilo pritvor, Miljatović i Repajić se branili ćutanjem

Otkriveni novi snimci nadzornih kamera i vozila, za pištoljem se traga

29.03.2022. 16:09
  • Podijeli:
aleksandar-miljatovic02-una.png

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Aleksandru Miljatoviću i Igoru Repajiću, osumnjičenima za ubistvo načelnika prijedorske krim policije Radenka Bašića.

Obojica se terete za teško ubistvo i to Miljatović kao direktni izvršilac, a Repajić kao saučesnik. Kao nalogodavac i organizator ubistva osumnjičen je Dalibor Railić Dugi iz Prijedora, kojeg je ranije pritvorio Sud BiH.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak sakrivanjem dokaza i uticajem na svjedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog težine djela i takozvanog uznemirenja javnosti", rekla je sekretar tužilaštva Dragica Tojagić.

Inače, obojica osumnjičenih danas su se branili ćutanjem, čak i Miljatović koji je prethodno pred advokatima priznao zločin.

Nije mogao naći branioca

Kako saznaje UNA saslušanje Repajića je kasnilo nekoliko sati, jer tokom dana nije mogao da pronađe branioca po službenoj dužnosti. Pojedini advokati nisu bili u mogućnosti da preuzmu tu obavezu, a pojedinci su čak odbili da ga brane.

Dok su njihova saslušanja trajala, policija je nastavila da prikuplja dokaze o zločinu. Otkriveni su i novi snimci nadzornih kamera koji se, kako saznaje UNA, poklapaju sa navodima iz Miljatovićevog iskaza u kojem je priznao zločin i opisao detalje kako je likvidacija planirana i realizovana.

Otkriveni novi dokazi, za pištoljem se traga

To se, prije svega, odnosi na rute kretanja tokom praćenja Bašića, ali i nakon njegove likvidacije. Otkriveno je i više vozila koja su korištena u pripremi i izvršenju zločina.

Ronioci MUP-a RS i danas su nastavili da pretražuju rijeku Vrbas, tragajući za pištoljem kojim je Bašić ubijen. Međutim, oružje još nije pronađeno, a potraga se odvija na lokaciji koju je istražiocima odao osumnjičeni Miljatović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()