Tužilaštvo KS uputilo žalbu na odbijanje pritvora Amiru Pašiću Faći

Žalba je upućena zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja

24.11.2023. 16:02
  • Podijeli:
Amir_pasic_Faco_mreze Cropped-655cb61a1d5f6.webp Foto: Društvene mreže

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je uputilo žalbu nakon što je Općinski sud Sarajevo odbio njihov prijedlog za određivanje pritvora Amiru Pašiću Faći.

Žalba je upućena zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Podsjećamo, sud je odbio prijedlog Kantonalnog tužilaštva KS o pritvoru koji je postupajuća tužiteljica predložila zbog bojazni da bi Pašić mogao izmijeniti, krivotvoriti ili uništiti dokaze te zbog straha da bi mogao ponoviti krivično djelo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()