Trojka uhapšena u Prijedoru predata Tužilaštvu BiH

Tri osobe uhapšene juče u Prijedoru predate su jutros Tužilaštvu BiH na dalje postupanje

09.09.2022. 14:45
  • Podijeli:
tužilaštvo_bih_anadolija 1.jpg Foto: Anadolija

Riječ je o policijcu Dejanu Jurišiću, kao i Bojanu Dejanoviću i Harisu Gredelju. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su povezani sa ubistvom načelnika krim-policije Radenka Bašića.

Jurišić se dovodi u vezu sa odavanjem službenih informacija Daliboru Railiću zvanom Dugi, koji je pod istragom zbog naručivanja likvidacije načelnika Bašića.

On je ranije radio kao inspektor za narkotike u Odjeljenju za organizovani kriminal PU Prijedor, da bi kasnije bio prebačen u PS Prijedor 2. Gredel je ranije osuđivan za ubistvo.

Navodeći inicijale uhapšenih iz MUP-a RS juče je saopšteno da se Jurišić osim za organizovani kriminal tereti za zloupotrebu službenog položaja, kao i iznudu, za koju je osumnjičen i Dejanović, dok se Gredelj tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Gredelj osuđen u slučaju ubistva "Krajiškog Ramba"

Inače, Dejanović je i u maju ove godine hapšen u nastavku akcije "Storidž", ali je tada pušten da se brani sa slobode. S njim su uhapšeni Vladimir Pavić i Mehmed Bojić iz Sanskog Mosta, koji se takođe dovode u vezu sa Railićevom kriminalnom grupom.

S druge strane Haris Gredelj ima podeblji kriminalni dosije, a 2016. godine je osuđen na šest i po godina zatvora zbog pomaganja i saučesništva u ubistvu "Krajiškog Ramba" Nedžada Kličića 14. septembra 2014. godine. Kličić je ubijen u kafe baru "Gold" u Ostrožcu kod Cazina, kada je više maskiranih napadača "upalo" u kafanu naoružani automatskim puškama. Gostima su naredili da legnu na pod, da bi udarcem pištoljem Kličića oborila na pod, a zatim mu ispalili hitac u glavu. Kao direktan izvršilac ubistva osumnjičen je Mervan Šljivar koji se godinama nalazio u bjekstvu pa je predmet protiv njega ustupljen slovenačkom pravosuđu i osuđen je na 30 godina zatvora.

Inače, Gredelj je svojevremeno bio poznat kao veoma uspješan sportista i kik bokser kluba "Viner".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()