Tri osobe u Zenici lišene slobode: Posjedovali drogu

Naredni incident zabilježen je nešto kasnije u ulici Travnička

24.05.2024. 18:00
  • Podijeli:
rotacija policija milicija pixabay-6617ace64678a.webp Foto: Pixabay

Policijski službenici u Zenici su tokom jednog dana lišili slobode tri osobe zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prvi slučaj dogodio jučer u podnevnim satima u ulici Kamberovića čikma, gdje je lice J.E. (24) iz Zenice uhapšeno nakon što je kod njega pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 17,50 grama.Pronađena materija je oduzeta, a J.E. je zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Naredni incident zabilježen je nešto kasnije  u ulici Travnička.

Lice S.A. (34) iz Zenice je lišeno slobode nakon što su policijski službenici kod njega pronašli dva upakovana sadržaja praškaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga speed, bruto težine 1,65 grama. Pronađena materija je oduzeta, a S.A. je zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Treći slučaj desio se također popodne, ali u ulici Velikog Sudije Građeše.

Lice D.A. (38) iz Zenice uhapšeno je zbog posjedovanja dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto težine 0,80 grama. Pronađena materija je također oduzeta, a D.A. je zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Svi slučajevi su prijavljeni nadležnim organima, a protiv uhapšenih osoba će biti pokrenuti odgovarajući postupci.

Policijski službenici nastavljaju rad na suzbijanju nelegalne trgovine i upotrebe opojnih droga na području Zenice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()