Tragedija u Tesliću: Utopio se istaknuti humanitarac, otac dvoje djece

Vladimir Vuković utopio se u Velikoj Usori kod Teslića, kada je došlo do prevrtanja kajaka

19.06.2023. 10:34
  • Podijeli:
Vladimir Vukovic foto Srbi za Srbe-649012b2b39da.webp Foto: Facebook/Srbi za Srbe

Vladimir Vuković (40), humanitarac iz Teslića, utopio se juče u koritu rijeke Velika Usora kada je došlo do prevrtanja kajaka.

Tragedija se dogodila oko 13.50 časova u blizini gradske plaže u Tesliću. Kako saznajemo Vuković je bio na kajaku zajedno s još jednim muškarcem, koji se uspio spasiti. Navodno su naišli na branu usljed čega je došlo do prevrtanja kajaka i pada u vodu, pri čemu se Vuković utopio. Tijelo je izvučeno iz vode i prevezeno u Dom zdravlja u Tesliću gdje su ljekari konstatovali smrt.

"Policiji je prijavljeno da je na području gradske plaže u Tesliću, odnosno u koritu rijeke Velika Usora došlo do utapanja muškarca. Na licu mjesta policijski službenici su zatekli ekipu Hitne pomoći i utvrdili da se radi o V.V. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a tijelo stradalo je prevezeno u Banjaluku gdje će biti izvršena obdukcija", saopšteno je iz PU Doboj.

Stradali Vuković bio je član Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" u kojoj navode da je bio jedan od najaktivnijih volontera u Republici Srpskoj.

"Brat Vlado bio je jedan od naših najaktivnijih volontera u Republici Srpskoj. Iza sebe ostavio je suprugu, dvoje male dece i veliki broj mališana koji imaju srećnije detinjstvo zahvaljujući njegovom dobročinstvu. Brojne živote spasio je i svojim angažovanjem u Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi, a preko organizacije Svi za Kosmet mnogo se dao i za akcije prikupljanja paketića za decu na Kosovu i Metohiji", naveli su na Facebooku i dodali:

"Brate naš, ponosni smo što smo te imali za saborca i prijatelja. Ostaćeš upamćen po svom rodoljublju, neiscrpnoj energiji i širokom osmehu kao što je ovaj na fotografiji sa malim Samsonom Jokićem kojem smo renovirali kuću. Bićeš uvijek dio naših molitvi i daćemo sve od sebe da SZS ideja nastavi da živi u tvom Tesliću", naveli su u organizaciji "Srbi za Srbe", izjavljujući saučešće porodici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()