Tijelo gurao 10 metara: Zvorničaninu ukinuta oslobađajuća presuda

Ponavlja se suđenje Daliboru Mićiću optuženom da je pijan automobilom usmrtio Aleksandra Aleksića, koji je ležao na putu

12.01.2023. 13:06
  • Podijeli:
vrhovni-sud-rs-una.jpg

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu Daliboru Mićiću iz Zvornika, optuženom za ugrožavanje javnog saobraćaja, odnosno da je pijan automobilom "mitsubishi" usmrtio Aleksandra Aleksića koji je ležao na putu!

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je presuda ukinuta nakon što je uvažena žalba tužilaštva.

"Vijeće je uvažilo žalbu tužilaštva i ukinulo prvostepenu presudu Okružnog suda u Bijeljini i postupak vratilo na novo suđenje", rekla je Despotović.

Tragedija se dogodila 15. novembra 2017. godine oko 16.50 časova u Zvorniku na magistralnom putu ka Bijeljini u blizini raskrsnice sa ulicom Patrijarha Pavla.

Optužnicom, Mićiću je na teret stavljeno da se nije pridržavao saobraćajnih propisa čime je ugrozio javni saobraćaj dovođenjem u opasnost živote ljudi, usljed čega je nastupila smrt Aleksandra Alekića.

Pojašnjava se da je vozio pijan, sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,73 g/kg, usljed čega je njegova sposobnost za bezbjedno upravljanje vozilom bila isključena. Iako svjestan da usljed toga može nastupiti zabranjena posljedica on je na to pristao.

Vozio je brzinom od 41 km/h i naišao na Aleksića koji je ležao na kolovozu u desnoj saobraćajnoj traki.

"Prednjim čeonim dijelom vozila Mićić je udario u Aleksića, a potom ga gurao oko 10,7 metara do mjesta zaustavljanja, iako je imao mogućnost da ga uoči na putu sa razdaljine od minimalno 80 metara, te da pravovremenim kočenjem izbjegne udar", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Aleksić u naletu vozila zadobio teške povrede od kojih je preminuo. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti iskrvarenje u lobanjsku šupljinu uz prekid kičmene moždine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()