Sutra počinje suđenje u slučaju "Džena Gađun": Izjašnjenje o krivici

Optužnica u slučaju smrti malene Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine, a optuženi su Suad Rožajc, Nina Jovanović i Jasmina Halimić

20.09.2023. 10:15
  • Podijeli:
protesti_dzena_gadzun  - una (3)-1668414313382.webp Foto: UNA

Sutra će na Kantonalnom sudu u Sarajevu biti održano ročište o izjašnjenju o krivici u slučaju "Džena Gadžun". Optužnica u slučaju smrti malene Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine, a optuženi su Suad Rožajc, Nina Jovanović i Jasmina Halimić.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je saopćeno da je Suad Rožajac optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Malena Džena Gadžun upućena je 2021. godine na rutinski zahvat koji je završio fatalno. Džena je pala u komu i hitno je prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a.

Pravne zastupnice porodice Gadžun čine advokatice Sabina Kadrić i Irma Muhović.

Sutra će sa početkom u 13:15 sati biti održano ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu u kojem će se optuženi izjasniti o krivici.

Ukoliko se izjasne da nisu krivi uslijedit će krivični proces, saslušanja, vještačenja uz izvođenje materijalnih dokaza i svjedoka. Taj process bi mogao trajati do godinu dana do prvostepene presude.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()