Sud u Nizozemskoj odlučio da se Mirza Gačanin izruči BiH

Njegov advokat najavio žalbu

15.02.2024. 22:10
  • Podijeli:
Mirza Gacanin-64a553b7e60c3.webp Foto: YouTube Print Screen

Sud u Bredi dopustio je izručenje Mirze Gačanina u Bosnu i Hercegovinu, navode nizozemski mediji.

Mirza Gačanin, koji je 1990-ih u Nizozemskoj dobio azil, naveo je kako će mu život biti ugrožen ukoliko bude izručen BiH.

On je u Nizozemskoj osuđen za pranje novca, a osumnjičen za trgovinu oružjem i drogom u BiH.

Strahovanja Gačanina proizilaze iz sukoba sa njegovim rođakom Edinom Gačaninom, kojeg je sud u Roterdamu krajem prošle godine osudio na sedam godina zatvora zbog velike trgovine kokainom i sirovinama za proizvodnju sintetičkih droge.

Prema Mirzinim riječima, njegov rođak Edin želi da ga ubije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()