Spriječen pokušaj prijenosa 420 tableta 'Xanax' preko bh. granice

Xanax je indiciran za kratkotrajno simptomatsko liječenje anksioznosti u odraslih osoba

17.11.2022. 13:17
  • Podijeli:
pilule-tablete-lekovi-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Tuzla, 16. novembra 2022. godine, otkrili su 420 tableta „Xanax“ koje u sebi sadrže psihotropne supstance.

Tablete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom pregleda osobnog prtljaga A.L. (1947.), državljanka Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, saopćeno je iz Granične policije BiH.

"Kontrolirana je na izlasku iz BiH na letu za Memingen i nije posjedovala ljekarsku dokumentaciju, kao ni dokumentaciju o porijeklu lijekova. U skladu sa Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, A.L. je procesuirana, dok su tablete privremeno oduzete. U toku je daljnji rad na ovom slučaju", saopćeno je.

Xanax je indiciran za kratkotrajno simptomatsko liječenje anksioznosti u odraslih osoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()