Spahović zbog vožnje pod zabranom može dobiti samo novčanu kaznu, ne može nazad u zatvor

Besmisao pravosuđa

13.02.2024. 10:07
  • Podijeli:
benjamin spahovic screenshot 23-65cb2c8524465.webp Foto: Screenshot

Benjamin Spahović iz Sarajeva po izlasku iz zatvora ponovo se našao u centru pažnje jer je odmah sjeo za volan i snimao se kako se vozi kući iako to nikako nije smio uraditi.

Spahović je dvije godine proveo iza rešetaka nakon što je u centru Sarajeva udario Orhana Tanovića. U sklopu zatvorske kazne dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine koju je prekršio svega nekoliko minuta po izlasku iz zatvora.

Ipak, kako je potvrđeno za Klix.ba, to ga neće koštati povratka iza rešetaka. U presudi Općinskog suda kojim je prihvaćen sporazum o priznanju krivice, Spahović je dobio trogodišnju zabranu upravljanja vozilom. Zanimljivo, to se ne odnosi isključivo na period po izlasku iz zatvora već mu je vozačka bila oduzeta i tokom dana iza rešetaka iako je nakon donošenja presude medijima rečeno drugačije.

Tako je Spahović većinu mjere zabrane već izvršio dok je bio u zatvoru i nije ni mogao voziti.

Svejedno, u automobil nije smio sjesti jer mu zabrana i dalje traje, ali za to može dobiti samo prekršajni nalog jer kršenje mjere zabrane u ovom slučaju nema za posljedicu povratak u zatvor.

Osim prekršajnog naloga zbog vožnje dok je bio pod zabranom, Spahović će dobiti i prekršajni nalog zbog videosnimaka koji su objavljeni na društvenim mrežama. Na njima se vidi kako Spahović pretiče preko pune linije, koristi mobitel u toku vožnje itd. Dakle, dobit će jedan prekršajni nalog na kojem će biti kažnjen po nekoliko tački Zakona o saobraćajnim prekršajima KS.

Podsjetimo, Spahović je i od ranije poznat po brojnim krivičnim djelima. Ljetos je protiv njega i još dvije osobe podignuta optužnica zbog krivotvorenja novca prilikom čega je dobio godinu zatvora, a 2019. godine je protiv njega podignuta optužnica radi pljačke benzinske pumpe u Vogošći.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()