Slovenac u "šteku" krio 18.000 evra i pištolj

U nastavku akcije "Market" uhapšen državljanin Slovenije M.K., za koga se sumnja da bio dobavljač droge

15.03.2023. 15:37
  • Podijeli:
akcija Market 02 droga-63f2408ef414a.webp Foto: MUP RS

Državljanin Slovenije M.K. uhapšen je u nastavku akcije "Market", u kojoj je ranije zaplijenjen kilogram kokaina, a u pretresu njegovog vozila pronađen je "štek" u kojem je otkriveno 18.000 evra, pištolj i manja količina kokaina.

U MUP-u RS navode da je M.K. uhapšen u zajedničkoj akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, MUP-a Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo.

"Istražioci UOTK utrvrdili su da je M.K. 14. marta ušao na područje BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH preduzet je niz operativno taktičkih mjera i radnji kako bi se osumnjičeni locirao", rekla je portarol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da je osumnjičeni zaustavljen u vozilu na području Kantona Sarajevo.

"Prilikom pretresa vozila pronađen je posebno izrađen prostor, takozvani "štek" u kojem se nalazila veća količina novca, pištolj i manja količina bijelog praška nalik kokainu", navodi Miljanović.

Ona kaže da je M.K. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštenim prometom droge.

"On se dovodio u vezu sa kilogramom kokaina koji je oduzet u Banjaluci od strane policijskih službenika UOTK tokom realizacije akcije "Market". Istraga u ovom predmetu se nastavlja, a sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH", rekla je Miljanović.

Nezvanično saznajemo da je M.K., kao i ostali uhapšeni u akciji "Market", mjesecima bio pod istragom. Kada se krenulo u realizaciju akcije uhapšeni su Slaven Radinković, Jovan Šuman, Igor Zarić, Damjan Tepić, te Boris Grujić, dok je M.K. bio van granica BiH.

U policiji sumnjaju da je upravo M.K. bio dobavljač kokaina, koji je u akciji pronađen i oduzet.

Podsjetimo, akcija "Market" sprovedena je u februaru kada je policija otkrila dogovorenu primopredaju kokaina, u kojoj su učestvovali osumnjičeni. Prema saznanjima iz istrage Radniković i Šuman su nabavili kokain, dok su Tepić, Zarić i Lapčević bili kupci, koji su noć prije akcije iznajmili stan u jednog zgradi u Banjaluci, gdje je dogovorena primopredaja. Nakon hapšenja svi su, odlukom Suda BiH, pritvoreni izuzev Grujića koji je pušten na slobodu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()