Slovenac u "šteku" dovezao kokain i s kupcima upao u policijsku zamku!

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Mitje Kontiča, Aleksandra Nikolića i petorice Banjalučana

02.08.2023. 10:58
  • Podijeli:

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanina Slovenije Mitje Kontiča (35) i još šest osoba uhapšenih u akciji "Market" kojom se terete za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu kokainom!

Osim Kontiča optuženi su još i Aleksandar Nikolić (32) iz Istočnog Sarajeva, Boris Grujić (42), Slaven Radinković (26), Jovan Šuman (26), Igor Zarić (27) i Damjan Tepić (30) svi iz Banjaluke.

U Tužilaštvu BiH navode da se optuženi terete da su od avgusta 2022. godine do aprila 2023. kao članovi grupe za organizovani kriminal, koja je djelovala na području BiH i Slovenije, zajedničkim djelovanjem sa jasno definisanim ulogama i zadacima, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u više navrata vršili neovlašteni međunarodni prenos, skrivanje i isporuku kokaina u većim količina iz EU u BiH, radi dalje prodaje.

"Kontič se tereti za krijumčarenje i isporuku na područje BiH Kilograma kokaina, skrivenog u spremniku vozila, čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu dostiže iznos od 35.000 evra. Droga je zapljenjena u akciji "Market", koju su u februaru realizovali MUP RS i Tužilaštvo BiH, u trenutku primopredaje droge u iznajmljenom stanu u Banjaluci. Tom prilikom su uhapšeni optuženi Šuman, Radinković, Zarić, Tepić i Grujić", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da se Kontič tereti da je 14. marta ove godine, nakon što je u Ljubljani preuzeo opojnu drogu kokain u količini od dva kilograma, po predhodnom dogovoru opojnu drogu predao Aleksandaru Nikoliću i pruzeo novac u iznosu od 18.000 evra.

"Obojica su uhapšeni u koordinisanoj akciji MUP-a KS i MUP-a RS-a na području Sarajeva, a prilikom pretresa pronađen je novac u navedenom iznosu. U pretresima je pronađeno i oduzet kilogram kokaina, velika količina novca, pištolj, više mobilnih telefona, dva automobila, od čega jedan ima ugrađeni specijalni bunker za ilegalni prevoz robe, tzv 'štek' koji je korišten za krijumčarenje", navode u Tužilaštvu BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Podsjetimo, prema podacima iz Radniković i Šuman su od Kontiča nabavili kokain, dok su Tepić, Zarić i Lapčević bili kupci. Noć prije akcije su iznajmili stan u jednoj zgradi u Banjaluci, gdje je dogovorena primopredaja kokaina. Isporuku droge pratili su inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS koji su osumnjičene uhvatili u zamku i uhapsili na djelu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()