Rasvijetljena serija provala u džamije u Brčkom

M.F. iz Brčkog uhapšen zbog sumnje da je provali u tri džamije iz kojih je ukrao kase s novcem

11.11.2022. 09:55
  • Podijeli:
hapšenje pixabay-1664465598167.webp Foto: Pixabay

Brčanska policija rasvijetlila je seriju provala u džamije, a zbog sumnje da je iz vjerskih objekata krao kase s novcem uhapšen je M.F. (18) iz Brčkog.

U brčanskoj policiji navode da su se provale dogodila u posljednjih nekoliko dana, a na udaru provalnika bile su Bijela džamija, Savska Atik i džamija u Dizdaruši.

"O navedenim događajima Policija Brčko distrikta BiH je obaviještena dana 8. i 10. novembra od vjerskih službenika navedenih džamija koji su naveli da je nepoznato lice razbilo i otuđilo kase s novcem, nakon kojih su policijski službenici izvršili uviđaje pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH", rekla je portparol policije Dževida Hukičević.

Ona kaže da je operativnim radom policija u veoma kratkom roku identifikovala izvršioca, odnosno M.F. iz Brčkog.

"Osumnjičeni je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. Kriminalističkom obradom razjašnjene su sve okolnosti izvršenja krivičnih djela i pronađeni određeni predmeti važni za krivični postupak", dodala je Hukičević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()