Protesti u Tuzli: Brat i sin ubijene Amre Kahrimanović poručili: Ovo je duga i teška borba

Danas je u Tuzli održana druga protestna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović na koju su izašle hiljade ljudi

17.02.2024. 14:36
  • Podijeli:

"Nastavljamo se boriti, predaje nema - poručio je sa današnje protestne šetnje u Tuzli Damir Hodžić, sin Amre Kahrimanović, koju je hicima iz službenog pištolja, 7. februara u Tržnom centru "Sjenjak", usmrtio policijski inspektor Elvis Ćustendil, javlja Faktor.

"Nastavljamo se boriti, predaje nema. To smo rekli prvi dan. Borit ćemo se i izboriti do kraja. Pozivamo na odgovornost, moralnu odgovornost. Koliko puta moram da ponovim da ovdje nema mjesta za politiku. Niti jednom nismo nikoga u ovim danima niti pozvali niti prozvali iz bilo koje političke stranke. Ograđujemo se maksimalno od toga.

Oni pokušavaju, krenuli su da spinuju da je u pitanju politika, da se politizira ova stvar oko ubistva moje majke. Ja vam kažem, politike nema! Imamo jasne ciljeve, molbe. Mi želimo da odgovorne osobe odgovaraju krivično i pravno, ali pozivamo i na moralnu odgovornost ako je uopće ima ovdje",  kazao je Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović.

Nedžad Kahrimanović, Amrin brat, je kazao da su svjesni da će njihova borba za pravdu biti duga i teška, ali da odustajanja nema.

Ovdje postoji samo borba za satisfakciju života moje sestre koja je bestijalno ubijena, rukom države, MUP-a TK, rukom zločinca, rukom ministra TK, direktora policije, koji nemaju nikakvo dostojanstvo. Ovo je samo borba za moju sestru, ljudsko dostojanstvo",  poručio je Kahrimanović.

Danas je u Tuzli održana druga protestna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović na koju su izašle hiljade ljudi a krenuli su ispred Tržnog centra "Sjenjak", u kojem se dogodilo ubistvo, i šetnju završili preko puta zgrade MUP-a Tuzlanskog kantona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()