Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Radenka Bašića

Aleksandru Miljatoviću i Igoru Repajiću pritvor produžen za još dva mjeseca

21.04.2022. 14:04
  • Podijeli:
ubistvo-radenko-basic-una.png

Okružni sud u Banjaluci za još dva mjeseca produžio je pritvor Aleksandru Miljatoviću iz Banjaluke osumnjičenom za ubistvo načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića, piše Glas Srpske.

Prtivor je za dva mjeseca produžen i Miljatovićevom pomagaču Igoru Repajiću.

Ova mjera je obojici izrečena na zahtjev Republičkog tužilaštva koje je tražilo da oni ostanu iza rešetaka zbog bojazni od uticaja na svjedoke, dokaze i saučesnike, bjekstva, pobnavljanja djela, kao i težine krivičnog djela i bojazni od remećenja javnog reda i mira.

Repajićev advokat Zoran Jošić najavio je žalbu na odluku o pritvoru jer smatra da za to nema osnova.

"Kada je u pitanju moj branjenik, smatram da nisu ispunjeni zakonski uslovi da mu se pritvor produži. Zato ću se žaliti na rješenje suda", rekao je Jošić.

On je istakao da u cilju zaštite istrage ne može da govori druge detalje.

Miljatović i Repajić uhapšeni su krajem marta, a obojici je jednomjesečni pritvor određen odlukom banjalučkog Okružnog suda od 30. marta. 

Bašić je ubijen 21. marta u prijedorskom naselju Pećani, a kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je Aleksandar Miljatović koji je u istrazi priznao da je to uradio po nalogu narko dilera Dalibora Railića zvanog Dugi.

Railić je pritvoren Odlukom Suda BiH zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge, a Tužilaštvo BiH je zatražilo da mu se mjera pritvora produži za još dva mjeseca.

Prema dosadašnjoj istrazi, on je inspektoru prišao s leđa i pucao mu u potiljak iz pištolja kalibra 7,65 milimetara.

Republičko tužilaštvo Miljatoviću na teret stavlja teško ubistvo, a Repajiću pomaganje u teškom ubistvu.

Repajića terete da je nakon zločina pomogao Miljatoviću da pobjegne  s mjesta zločina.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()