Preuzeo 1,5 kg heroina i 2 kg kokaina

Tužilaštvo BiH zatražilo određivanje pritvora Aleksandru Nikoliću, uhapšenom u akciji "Market"

16.03.2023. 17:11
  • Podijeli:

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvor Aleksandru Nikoliću (32) iz Sarajeva koji je uhapšen u nastavku akcije "Market".

U Tužilaštvu BiH navode je Nikolić pod istragom tužilaštva zbog sumnje da se kao član grupe za organizovani kriminal, bavio neovlaštenim prometom opojnih droga sa teritorije zemalja EU na područje BiH, s ciljem sticanja lične protivpravne imovinske koristi.

"Osumnjičen je i da je u dva navrata preuzeo krijumčarenu drogu i to 1,5 kilogram heroina i dva kilograma kokaina u martu ove godine na području Istočnog Sarajeva", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je pritvor predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

"Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora", navode u Tužilaštvu BiH.

Nezvanično saznajemo da se Nikoliću na teret stavlja da je drogu preuzimao od državljanina Slovenije Mitje Kontića, koji je takođe uhapšen. Posljednja primopredaja se odigrala preksinoć, odnosno isti dana kada je Kontić ušao u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()