Poznat identitet osumnjičenog za zločin u Grudama

Nakon zločina uhapšen Jozo Jasak, koji je iz automatske puške pucao po okupljenom narodu

04.08.2022. 14:25
  • Podijeli:
ubistvo-grude-pixsell-dejan-kapetanovic-03.jpg

Za dvostruko ubistvo u Gorici kod Gruda osumnjičen je Jozo Jasak iz sela Sovići, koji je nakon pucnjave uhapšen i nalazi se na kriminalističkoj obradi, pišu lokalni mediji.

U stravičnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), jedan od osnivača HDZ 1990, bivši poslanik u Skupštini Zapadno-hercegovačkog kantona i vlasnik firme "Vebush". Ranjeni su A.G. (25), koji je zadobio lakše povrede, te Ž.G. (73) koji je i dalje životno ugrožen i amputirana mu je jedna noga.

Zločin se dogodio oko dva iza ponoći tokom proslave svetog Stjepana u župi Gorici-Srubli. Na proslavi se okupilo više mještana, a u kafiću "Zmaj" je došlo do svađe. Navodno je Jasak dobio udarac u lice nakon čega je otišao kući po automatsku pušku.

Očevici pričaju da se vratio do "Zmaja" sa puškom i ispred je počeo da puca prema okupljenom narodu. Mještani kažu da je ispalio skoro cijeli okvir iz automatske puške.

"Nastala je panika. Ljudi su poljegali na zemlju, bježali su gdje su stigli, tražeći zaklon. Napadača su savladala dvojica muškaraca", tvrdi mještanin, koji je insistirao na anonimnosti.

On kaže da ovo nije prvi put da je Jasak pravio probleme, a navodno je ranije na kafić bacao bombu, ali tada srećom niko nije stradao.

Mještani su ogorčeni na policiju i pravosudne organe, jer tvrde da nakon prvog napada nisu adekvatno reagovali, smatrajući da je Jasak već trebao biti u zatvoru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()