Potvrđeno za UNU: Novitovića terete za nezakonito zapošljavanje Zeljkovića!

Advokat Nebojša Pantić smatra da se radi o nezakonitom hapšenju, iza kojeg očigledno stoji predizborna kampanja

26.09.2022. 15:52
  • Podijeli:
Milan_Novitovic_foto_YT-1664194516776.webp Foto: YouTube

Republičko javno tužilaštvo RS završilo je saslušanje Milana Novitovića, v.d. direktora Republičke uprave Civilne zaštite nakon čega je on lišen slobode i sproveden u MUP Republike Srpske.

Novitović je upravo prevezen u službene prostorije policije u Zalužanima, a kako je potvrđeno u tužilaštvu osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Novitovićev branilac, advokat Nebojša Pantić kaže za UNU da je njegov klijent tri sata ispitivan na okolnosti nezakonitog zapošljavanja Branislava Zeljkovića, nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS kojeg je primio u Civilnu zaštitu kao svog savjetnika. Protiv Zeljkovića je nedavno podignuta optužnica u okviru afere "Korona ugovori".

"Terete ga za nezakonito zapošljavanje Zeljkovića i to na određeno vrijeme. Mislim da je hapšenje izvršeno na na nezakonit način. Njemu je poziv za saslušanje napisan u petak 23. septembra, a onda mu je isti dan faksom poslan na kancelariju firme u Istočnom Sarajevu. Uredno se odazvao pozivu i tri sata je saslušavan oko zapošljavanja Zeljkovića. Sve je detaljno opisao i dao iskaz na 11 stranica, a onda je lišen slobode. Zašto se toliko žurilo? Očigledno je da sve radi zbog izbora i kampanje koja je u toku", rekao je Pantić.

On naglašava da je na tužilaštvu da dokazuje krivicu, za koju smatra da ne postoji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()