Potvrđena optužnica protiv Vase Đorđevića zbog cyber prevare

Optuženi se tereti da je od decembra 2020. do marta 2021. godine u stanu koji je koristio u općini Novi Grad Sarajevo, putem svoje e-mail adrese raspolagao novcem s bankovne kartice svog tadašnjeg poslodavca

03.05.2023. 11:50
  • Podijeli:
TuzilastvoKS_foto_YTđ.jpg Foto: YouTube

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Vase Đorđevića zbog krivičnog djela računalna prevara.

Optuženi se tereti da je od decembra 2020. do marta 2021. godine u stanu koji je koristio u općini Novi Grad Sarajevo, putem svoje e-mail adrese raspolagao novcem s bankovne kartice svog tadašnjeg poslodavca. 

Dakle, neovlašteno je izvršio 52 transakcije na račun više internet trgovaca naručujući i plaćajući njemu poznate artikle. Na taj način je oštetio poslodavca u ukupnom iznosu od 3.871,00 KM. U optužnici je predloženo oduzimanje nevedene protupravne imovinske koristi od optuženog. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()