Poslije 14 godina osuđen za nesreću u kojoj je poginulo dijete

Bodybuilder Aleksandar Vasiljević iz Doboja osuđen na godinu i po dana zatvora jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo B.I. (9)

18.07.2023. 16:00
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Okružni sud u Doboju osudio je bodybuildera Aleksandra Vasiljevića iz tog grada na godinu i po dana zatvora jer je prije 14 godina izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo devetogodišnje dijete!

Poslije više oslobađajućih presuda i ponavljanja postupka Vasiljević je oglašen krivim da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Tragedija se dogodila 30. avgusta 2009. godine oko jedan sat iza ponoći. U presudi se navodi da je Vasiljević vozio stanju lakog pijanstva sa 1,18 promila alkohola u krvi.

"Optuženi je upravljao automobilom "BMW", vlasništvo J.A. kojem je saobraćajna dozvola istekla 6. avgusta 2008. godine. Kretao se magistralnim putem Doboj - Derventa brzinom od 86,7 km/h približavajući se raskrsnici sa lokalnim putem, gdje je brzina kretanja ograničena na 50km/h. Propustio je da brzinu kretanja smanji na dozvoljenu, iako je bio svjestan da takvom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi", navodi se u presudi.

Pojašnjava se da se u tom trenutku, sa lokalnog puta na magistralu, uključio "golf" kojim je upravljao D.I., da bi Vasiljević prednjim dijelom BMV udario u zadnji ćošak "golfa".

Usljed udara putnik u vozilu, dijete B.I. (2000. godište), zadobilo je višestruke povrede i prelome. Prevezen je na liječenje, ali nažalost 4. septembra 2009. godine je podlegao usljed oštećenja za život važnih moždanih centara i poremećaja disanja zbog nagnječenja, rascjepa pluća i preloma rebara.

Aleksandar Vasiljević široj javnosti je poznat kao šampion u bodybuildingu i bivši momak fatalne Saške Kovačević iz afere sa porno ucjenom katoličkog sveštenika. Saška je zbog te ucjene osuđena na godinu dana zatvora, a Vasiljević na sedam mjeseci.

I poslije toga je dolazio u sukob sa zakonom, a i sam je bio meta napada i u dva navrata su mu u Doboju zapaljeni automobili. Tokom uviđaja jedne od paljevina napao je i vrijeđao policajce, pa je i tada uhapšen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()