Posao za graničnu policiju: Krijumčarili migrante, pa uhapšeni

Krijumčareni migranti predati su Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje, a dvojica će biti saslušana u svojstvu svjedoka.

26.01.2024. 17:24
  • Podijeli:
hapsenje-granicna-policija-bih-foto-gp-bih-6409ac522ac6e.webp Foto: GP BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Kamensko danas su spriječili krijumčarenje 30 osoba afroazijskog porijekla u mjestu Rašeljke, opština Tomislavgrad, a pet lica je lišeno slobode zbog krijumčarenje ljudi.

Granična policije prilikom mobilne kontrole zaustavila je tri putnička vozila, za koja su postojala operativna saznanja da krijumčare migrante preko granice.

Jednim vozilom upravljao je državljanin BiH čiji su inicijali V.M, a drugim vozilom upravljao je državljanin BiH čiji su inicijali E.I. sa falsifikovanom vozačkom dozvolom, sa suvozačem čiji su inicijali N.M. Trećim vozilom upravljala je državljanka BiH čiji su inicijali E.B. i kod nje je pronađena i određena količina spida, a njen je suvozač bio državljanin Italije, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje ljudi, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Krijumčareni migranti predati su Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje, a dvojica će biti saslušana u svojstvu svjedoka.

Rad na predmetu se nastavlja, navedeno je u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()